En adblue tankstation er en tankstation hvor du ud over benzin eller diesel, også har mulighed for at købe adblue. En tankstation med adblue stander er ikke dem der er flest af. De fleste adblue tankstationer har adblue i dunke som du kan købe separat.

 

 

Tankstation med adblue

På de fleste tankstationer rundt omkring i landet, har du som minimum mulighed for at tanke benzin og diesel. Der findes også en del tankstation med adblue.

Mange tankstationer er ren selvbetjening og hjælper dig derfor ikke med at tanke hverken benzin, diesel eller adblue.

Tankstationer med lidt mere service, i form af påfyldning af luft, vand og sæbe til at rense ruder og lygter, kan også være tankstation med adblue stander.

Kører du ind på en tankstation med kiosk, vil du næsten med garanti finde tankstation med adblue stander, mulighed for en hotdog, luft i dækkene og måske oven i købet en bilvask.

 

Adblue er lugtfri og farveløs

Adblue er en lugt og farveløs væske som du påfylder bilen i en separat tank. På de ældre biler sidder tanken ved siden af dieseltanken og kan påfyldes via en separat studs. Studsen sidder enten ved siden af diesel studsen, eller i bagagerummet.

På nye biler er der ikke mulighed for selv at tanke ad blue. En lampe i bilen fortæller dig efter 20000 eller 30000 kilometer at det er tiden til påfyldning. Antallet af kilometer afhænger af motorens størrelse. Når lampen lyser bør du ikke vente alt for længe med at kører din bil til service.

 

OK er adblue tankstationer

Hos OK er der mulighed for at tanke adblue på din lastbil, varebil eller personbil der kører på diesel. Fordelen ved en tankstation med adblue stander er at du ikke behøver bruge de besværlige dunke og tragter, som man ofte kommer til at spilde med, selv om man gør sig umage. På tankstation med adblue stander er det nøjagtigt lige så nemt at tanke adblue, som det er at tanke benzin og diesel.

 

Glem ikke at tanke adblue

Kører du i en dieselbil er adblue lige så vigtigt som diesel. Overser du din bils behov og undlader du at påfylde adblue vil bilen i sidste ende slet ikke kunne starte.

På nye biler vil en lampe tydeligt vise at det er tiden at køre til service og få påfyldt adblue. På de ældre biler er det noget du selv skal holde øje med.

 

tankstation

 

Forkert påfyldning af adblue

Er uheldet ude og er du kommet til at fylde adblue i den forkerte tank, må du endeligt ikke starte bilen. Tanken skal tømmes helt inden du igen kan bruge den.

Kommer du til at starte bilen vil adblue ende i hele systemet. Katalysatoren vil gå som det første og dermed sætte bilen ude af stand til at køre.

Hvis uheldet er så meget ude at det sidstnævnte sker, er der kun en vej. Kun en autoriseret mekaniker kan rense systemet og rede bilen.

 

Opbevar adblue korrekt

Hvis du har købt adblue på dunk og du efterfølgende opbevare det korrekt kan det holde op til to år. Er din dunk med adblue mere end to år gammel, eller har den stået ude vinteren over, bør du ikke fylde det på din bil. aflever det i stedet på en genbrugsplads der modtager kemikalier. Adblue indeholder ammoniak. Ammoniak er skadeligt for vandmiljøet. Derfor bør du aldrig hælde adblue i afløb eller i kloakken.

 

tankstation

 

På nye biler kan du ikke selv påfylde adblue

Har du en sprit ny bil er en tankstation med adblue stander, temmelig overflødig at køre efter, for dit vedkommende.

Nyere biler har ikke længere en studs som du selv kan tanke adblue i. De skal køres til service hos en autoriseret mekaniker. Under service vil mekanikeren tjekke, eventuelt udskifte og påfylde adblue for dig.

De nye biler har en separat lampe, der indikere hvornår det er tiden til at kører til service med bilen. Det passer med antallet af kilometer som din bil kan køre med en enkelt tankning af adblue.

Service af bilen er naturligvis også alt det andet. Olie, luft, dæktryk, eftersyn og meget mere. men, det er altså også her der bliver tjekket og eventuelt påfyldt adblue.

 

Prisen på adblue stiger

10 liter adblue koster i gennemsnit 250 kroner, som tingene ser ud lige nu. Benzin og diesel stiger i takt med den krise som Europa oplever i skrivende stund. Selv om adblue ikke direkte er en mangelvare, vil det i fremtiden koste mere at fragte adblue. Stigende omkostninger på transport lægges oven i enhver vares pris. Derfor vil adblue også stige i pris, i takt med de øvrige stigninger på alle andre varer.

Adblue vil således ikke falde i pris, før den krise som udløser prisstigningen igen er ovre.

 

tankstation

 

FAQ om adblue tankstation personbil

 

Hvad er adblue tankstation pris i forhold til andre steder?

Normalt vil adblue pris tankstation, ikke være væsentligt højere end i et byggemarked, eller andre steder hvor du har mulighed for at købe adblue.

 

Kan man selv påfylde adblue?

Nyere biler kan du i udgangspunktet ikke selv fylde adblue på. De skal påfyldes ved service hos din mekaniker. Ældre biler har en studs ved siden af den studs du bruger til at tanke diesel, eller en studs i bagagerummet. Disse kan du selv fylde adblue på.

 

Kan adblue bruges som ukrudtsbekæmpelse?

Nej, adblue består af urea. Urea er nærmest gødning for planterne, så hvis du forsøger at bekæmpe din ukrudt i haven med adblue, vil du faktisk opnå det modsatte.

 

Kan man bruge adblue som gødning?

I teorien kan du godt, men det er ikke en god ide. Ud over urinsyre som er godt for planterne i små mængder, indeholder adblue også ammoniak, som ikke er godt for miljøet. Brug i stedet møg fra heste eller god kompost fra din egen kompostbeholder.